Mine favoritt-hageblogger

Regnbue over Kurefjorden

image

Jordskokk: overjordisk gave fra det underjordiske

Ifjor var første år med jordskokk-avling her på Kuretoppen. En drøss med snåle men deilige knoller ble høstet og dannet grunnlag for en deilig jordskokkmos på sensommeren. Jeg lot ca 8 knoller bli igjen i jorda, og så glemte jeg hele greia. I går oppdaget jeg plantene over skokkene, de strakk seg mot lyset og mistet dermed den kamuflasjen de til nå har hatt i trivelig og intimt samboerskap med en ladning fløyelstjæreblomster i sørskråningen. Nå er de avslørt, og erfaringen viser at de blir bare tydeligere ettersom tiden går. Etter å ha nådd omtrent 2 meter eller så, får de fine gule blomster, og så er de vel egentlig klare for å levere ny avling fra det underjordiske. Overjordisk flott, spør du meg.

IMG_6271

Frodig eksplosjon: Hagen på Kuretoppen nå og for tre måneder siden

Sjekk østsiden av hagen den 14.juni og for tre måneder siden, den 12.mars. Total makeover!
Hvis det gør ont nar knoppar brister, da har hagen min hatt en røff vår.

IMG_6208

IMG_4589

Oppgløtt

IMG_6117

Imponerende livsvilje

IMG_4700Sjekk den vekstkurven til denne løkplanten her! Den har rett og slett drillet seg et hull gjennom bladet som dekket den, og strekker seg nå friskt mot sol og vår!

 

Høstlige soloppganger belønner morgenfuglen

Med utsikt mot sydøst er man sikret synet av vidunderlige soloppganger. Forutsetningen er at man er villig til å stå opp av senga før kl 9. Det beste er å sette klokka på vekking litt før sola, og så man rekker å lage seg en cappuccino og sette seg godt tilrette i sofaen. Det krever litt stamina når det er helg og fri, naturligvis, men gudbedre, det er verdt det!
P1100413

Skitrack to heaven?

IMG_3569

Eplekvist i morgensol

P1090064

Morgenlys over Kurefjorden

Vakkert skue på morgenquisten. For en hagegal er det en feil i bildet: epletreet er påtakelig ubeskåret. Dette avsindige misforhold er nå rettet opp, se forrige bloggpost.
P1080985

Proffer i luften

Tiiiidlig i morges var vi utomhus og tok inn dagen. Våren tyter nå utvetydig fram over alt. Herlige tid! Idet jeg som en ivrig grevling sto dobbeltkroket med ansiktet langt nede i et våknende blomsterbed og snuste hørte jeg en plutselig en overjordisk lyd fra himmelen. Jeg er ikke religiøs, men tanken slo meg at ‘nå skal du jaggu se at det likevel…’. Mer fikk jeg (heldigvis) ikke tenkt, for over hustaket manifesterte lydkilden seg i form av en svane-V, riktignok av denne verden, men guddommelig vakker.
svaner2