Mine favoritt-hageblogger

God søndag med tulipaner

IMG_4491

Gult!

vortemelktulip3tulip2tulip1sol2solnarciss2narciss1miljø1

Knopp er topp

Knopper og skudd på hhv på georginer, petunia, sargenteple og tulipan.  Tapre planter!
georgpetuniasargentepletulip

Krukkeplantede løker rører på seg

narciisstulipan1tulipan2

Rådyrmat

Plantet for mange år siden, trolig, og kommer opp hvert år, denne krokusen og tulipanen. Og hvert år kommer rådyrene og spiser dem opp før det blir noe blomst utav det. Imponerende utholdenhet,spør du meg.
preradyr2preradyr

Endelig liv i tulipankrukkene

tuplipan

Spirende løkvekster inne og ute

Mirakuløst, alt som hender på Kuretoppen nå for tiden. Fra mørke krukker i mørke, kjølige rom kommer små blekgrønne spirer opp. Hvordan aner de at det er vår, plutselig? Det samme skjer ute, men der er det enda merkeligere. Der ligger nemlig telen fortsatt halvmetertykk, det er seks kuldegrader om nettene, bedene ser døde og sølete ut. Likevel, midt i kaoset oppdaget jeg alle disse flotte spirene av narcisser, tulipan og krokus. Deilige dager for en ivrig hobbygartner der hun tasse omkring som en grevling og sniffer i jord og dødt løv, væradekvat kledd i vinterstøvler og varmedress fra Coop.
006005003030027023022015012014

Tulipanbuketter, ekte og i porselen: Copy – Paste

stilleben_1Se dette nydelige stilleben’et som er komponert av sjefen i Astri’s hage! Den lille porselensbuketten i forkant er laget for flere tiår siden. Den botaniske i bakgrunnen er ferskvare. Tulipaner har vært vakre alltid.

Fortsatt god påske ønskes fra Astri’s hage!

Sesongens siste påskelilje?

Foto:Francisco Ramos

 

Roseimiterende tulipan

Foto: Francisco Ramos