Mine favoritt-hageblogger

Brunsnegle og blomkarse i klamt favntak

image

Blomkarse sådd på nytt, første runde ville ikke spire

Jeg vet jeg er vel ivrig etter å så de årlige blomkarse- og erteblomst-frøene, det gjentar seg hver vår. Straffen for for tidlig såing er streng: de forbistrede frøene kommer bare rett og slett ikke opp av jorda. Sånt blir dyrt og bortkastet arbeid for en hobbygartner, så jeg prøver å stagge meg. Det er veldig vanskelig, og iår har jeg tydeligvis sluppet opp for raskt- Dermed viste to poser sådde blomkarse ikke noen tegn til liv tross hyperivrig oppfølging av våryr agrar.
Da er det bare en ting å gjøre, nemlig kjøpe flere frø og så på nytt litt senere. Herved gjort idag. Og videre, herved, blomkarser, som påstås å være lettdyrket , er det ingen unnskyldning for å unnlate å gro som bare f….!

Og så kan jeg samtidig  legge til at årgangsgeorginene er nennsomt vekket og nydusjet, satt i lys til litt spirehjelp før jeg kaster på dem jord og driver dem videre i drivhuset til frostfaren har lagt seg.Når nå det blir… ( litt bitter avslutning her, jeg syns våren er fin men litt treig i år, ganske kjølig og ikke helt maks, lissom…
IMG_5561

IMG_5562

Friskt i drivhuset

IMG_3235

Dekorativt med blomkarse

Foto: Francisco Ramos
IMG_2121

Spirer på geledd: erteblomst og blomkarse i kjømda

P1040911P1040912

Etter regnet (3)

drape3

I hagen idag

Og her er de tapre uteplantene som trosser vær og føreforhold og lar det stå til: peon, narcisser, hosta, heidelbergrosen, blomkarse, georgine, eple, belladonna og prydkirsebær.

peonunder_plommetreethostaheidelbergblomkarsegeorg1glasseplebelladonnajapankirsebær

Spiring hos nysådd blomkarse og erteblomst

Jeg har i flere omganger truet årets blomklarse-og erteblomstfrø med at jeg ikke ville ha noe av råtning på rot denne sesongen. Som man ser virket advarslene. Her spirer det etter bare to dager. Utmerket. Det enkleste er pistol.
erteblomstblomkarse

Nysådd inne: Frø av erteblomst og blomkarse

Hør her, erteblomst- og blomkarsefrø: nå gjelder det å spire så det ryker rundt ørene! Jeg vil ikke høre snakk om noen repetisjon av fjorårets lidelsesfulle såing av stadig nye frøposer som endte i råtnende frø og nullspiring. Nå har jeg gjort dette her etter alle kunstens regler. Gjør som Dronning Ingrid-pelargoniene, som står i vinduskarmen så frodige og fine tiltross for en semmer start ettter vinterdvalen, skyt skudd! Nå er det opp til dere, gutter!
014

Erteblomster og blomkarsefrø, listen carefully: I will do this only once!

Ifjor satte jeg erteblomst-og blomkarsefrø til forspiring TRE ganger før det endelig ble noe utav det. Feilen var trolig at jeg startet for tidlig på året. Typisk. Så denne gangen har jeg stagget meg selv kraftig. Ikke så å forstå at jeg ikke hadde LYST til å så dem tidligere. Men jeg stagget meg, som sagt. Jeg har kastet nok spirer som bare råtner i jorda uten å bli til noe som helst. Men nå er det snart mai – more or less – og NÅ er jeg i gang! Her ligger frøene i bløt til i morgen – erteblomster i grønn kopp og blomkarse i oransje (eller var det omvendt?). Uansett, i morgen skal de i jorda, og da vil jeg ha FULL SPIRING i på alle plugger! Disse to plantesortene utgjør nemlig basisen i sommerblomstbesetningen på Kuretoppen. Uten disse, ingen sommer! (Ved nærmere ettertanke: I sesongen 2012 var det ingen sommer selv MED erteblomster og blomkarse i hagen, men det var ihvertfall ikke min skyld!)
erteblomst