Mine favoritt-hageblogger

Vel overstått solsnu i Ekholtskogen

Uten å lage noe særlig oppsuss er vi en liten gjeng med iherdige og selvoppofrende mennesker som hvert år, på fellesskapets vegne, på natta mellom den 21. og 22. desember vandrer ut i skogen, tenner et digert bål og synger og danser og heier på sola slik at den skal få nok krefter til å snu seg rundt og atter styre i riktig retning mot vår og sommer. Her er bålet idet vi har avsluttet med sonor allsang på ‘Deilig er jorden’ og skal til å pakke sammen. Etterpå tråkket vi slitne men fornøyde hjem, alle ikledd store mengder varme klær (vinteren biter alltid fra seg og gjør alt i dens makt for å ta fra oss motet og skremme oss inn i peisvarmen. I år var det plutselig minus 6 grader og snø akkurat denne natta, før og etter var det varmegrader). Mission accomplished: Det var et øyeblikk midt på det verste at vi var i tvil, men vi tror vi klarte det iår også!

Solsnu – vi klarte det i år også

Hver natt den 21 desember har vi i mange år gått ut i skogen sammen med gode venner, tent bål, sunget og på alle vis forsøkt å bistå sola i den store oppgaven det er å snu til det bedre.

I går var vi ute igjen. Månen skinte fra skyfri nattehimmel og laget skygger i snøen, temperaturen var minus 15 grader men bålet varmet godt. Ved  midnatt vendte vi hjem, småfrosne men fornøyde med mission completed. Det var et punkt underveis i prosessen hvor vi var i tvil om det ville gå. Men det ordnet seg. Herfra går det mot sommer. Seiern er vår!