Mine favoritt-hageblogger

Lewisia plantet under steinhelle

Jeg hadde et par lewisiaplanter ifjor, for første gang. Nydelige farger, vakker plante! Men jeg hadde jo ikke peiling på hvordan de skulle behandles, så etter et par mislykkede omplantinger til diverse steinbedvarianter ga de meg opp og kreperte. Iår har jeg bedrevet research. På Mjærum viste hun meg en lewisia hun hadde klart å få til å overvintre. Underlig nok ønsker visst lewisia å bo under en steinhelle, altså med topplokk over seg, og nesten ikke vann på røttene. Jeg har ikke tenkt å protestere på denne preferansen, det hjelper ikke uansett. Så disse tre fikk dermed ny bolig under en steinhelle på sørøstsiden av huset. Så får vi se hva de sier. På bildet syns jeg de ser ganske tilfredse ut. So far, so good.
lewisia

1 kommentar tilLewisia plantet under steinhelle

 • Berit

  Jeg tror dette er genial plassering av Lewisia. Jeg prøvde midt i sørvendt skråning i fjor – de bare furtet og forsvant.
  Her hos oss er våren så sen at løvetann ikke har blomstret før de siste par dagene – svært uvanlig.
  Jeg vil bringe følgende værtegn for

  25.mai ( Urbanusdagen )
  Som været er 25. mai, skal sommeren bli. Forsommeren som formiddagen og ettersommeren som ettermiddagen.

  Hvis dette værtegnet ikke faller heldig ut, så har jeg en plan B.

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>