Mine favoritt-hageblogger

Drama i meisekassene

I forrige uke oppdaget vi at flaggspetten drev og mobbet en kjøttmeiskasse. Paco tok en titt inn og så det var 7 forkomne unger der inne, tydelig underernært og matte. Kjøttmeismoren var alene om foringen, den gikk sporadisk og selv om vi klarte å jage vekk den plagsomme flaggspetten så vi mørkt på perspektivene for hele den lille kjøttmeisfamilien. Vi fikk dessverre rett. Idag oppdaget vi plutselig at kjøttmeismoren desperat forsøkte å fore blåmeisungene i kassen ved siden av, mens hun hadde gitt opp sin egen kasse. Blåmeisene ville ikke ha noe av det, naturligvis, men hun ga seg ikke, og etterhvert klarte hun å gi mat til de høylydte og snart flyveklare blåmeisungene (se bildet). Dette skjedde til blåmeisforeldrenes åpenbare frustrasjon. Nå har vi åpnet og renset kassen hun forlot. Triste greier, for alle parter. Og jeg har en høne å plukke med flaggspetten som startet elendigheten. Jeg har sett det er mulig å sette webkamera inn i fuglekaser for å følge med i utviklingen. Tror jeg står over, jeg.
untitled-1-4

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>