Mine favoritt-hageblogger

Biscotti

Idag skal jeg få en masse avleggere og frø fra hagen til Anne-Lise. Spennende!!!!

Mens jeg venter på at de kommer har jeg laget biscotti, deilige italienske småkaker til cappuccinoen. Fikk oppskriften av Anne Margrete, du kan få den hos meg på forespørsel. Smaksprøver er også mulig!

Eller, OK, her er oppskriften, på utallige oppfordringer:

200 g mandler

3 egg

3 dl sukker

1 ss vaniljesukker

7 dl. hvetemel

1 ts bakepulver

Revet skall av 1 sitron

(1 god ts malt ingefær)

Ovnstemperatur : 200 grader i 20 min.

Mandlene skal egentlig skoldes og skrelles og ristes, men det går like bra å bruke dem med skall. Men grovhakkes, det må de – det får være grenser for latskap.

Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Ha oppi resten (jeg har prøvd en variant med bare sitronskall og en med sitronskall og ingefær. Jeg likte den første best, syns den var friskest). Jobb det raskt sammen til en litt tung deig. Form deigen til tre lange, tykke remser og legg det på bakepapir på plate. Stekes midt i ovnen.  Når steketiden er over, tar du platen ut og skjærer hver av lengdene i passe fine, skrå biter. Så setter du platen inn i ovnen igjen, slår av varmen og lar det stå og tørke til ovnen er kald. I mitt tilfelle viste det seg at jeg måtte ettertørke hele brettet på mindre enn 40 grader i varmluftsovn i en god stund før de ble gjennomtørre.

 Oppbevares tørt og luftig i 2-3 uker.

 Alternativt: Kok deg en skikkelig god cappuccino og DIGG IN! Obs: Dersom du velger dette alternativet er det på dette tidspunktet i  prosessen vikitg å være klar over at faktorenes orden ikke alltid er likegyldig. Det er avgjørende for såvel smak som lommebok at kaken dyppes i cappuccinoen FØR eller aller senest MENS kaken kommer i seriøs kontakt med tennene. I motsatt fall vil du måtte tilbringe de påfølgende timene på tannlegevakten. Du kan naturligvis satse på at kakene er litt myke, man da står vi overfor den triste situasjon at baksten er mislykket. Eller enda mer outrert: det er ikke biscotti du har bakt. Er dette siste tilfellet er det best å ta oppskriften på nytt fra begynnelsen, men nå med kraftig skjerpet oppmerksomhet.

7 kommentarer tilBiscotti

 • Gir du fra deg oppskriften? Jeg har også en – men er faktisk ikke heeelt fornøyd med den. Kan jo hende jeg hadde en dårlig dag…. men som bakeglad søtmons må man jo teste andres lekkerbiskener.

 • Trine

  Selvfølgelig! Jeg har satt den inn i teksten ovenfor. Utgangspunktet er
  hentet fra ‘Damms store bakebok’, men jeg har raust påført noen nyttige kommentarer fra egen biscottibaksterfaring.

 • Takker! Nå blir det kos…. Hvis attpå til TV-reparatøren får apparatet til å virke i løpet av dagen er det nærmest julaften. I alle fall en liten en.

 • Trine

  Blås i den gamle TV’en – man har da web-TV!

 • trinewa

  Fornyet tipsseksjon om biscottibakst, basert på (bitter) erfaring etter bakeforsøk nr 2: 1) Sørg for å alltid ha alle nødvendige ingredienser i huset i tilstrekkelig mengde FØR De går igang med dobbel eller trippel dose i forhold til oppskriften. I motsatt fall: sats på at De har en hjemmeværende nabo med velfylte matskap. 2) Selv om De er SVÆRT glad i biscotti bør De holde Dem til alminnelige biscottistørrelser. Forsøker De å øke matgleden ved å doble størrelsen på hver kakebit vil De raskt oppdage at det er umulig å få dem tørre helt innerst. Dette vil ikke oppfattes som en vellykket biscotti med mindre De liker rårand i småkakene. 3) Når De for å spare tid har forsøkt å steke to brett i ovnen på en gang og dermed oppnådd at de nederste kakene ble svidd i bunnen og de øverste kakene på toppen, kan dette til en viss grad maskeres ved å slipe av det brente feltet på en rasp. Rådet fungerer bra for de bunnsvidde. De toppsvidde må betraktes som tapt.

 • Huffda! Som en liten replikk til den noe bitre advarselen over, må jeg si at gårsdagens biscottiøkt, min første – normal størrelse – gikk utmerket. Biscottiene ble gode, deigen oppførte seg tilnærmet eksemplarisk. Jeg skal ikke kalle dagens frokost – espresso og bakst – for helsekost, men what the heck…
  Det regner, og man trenger av alle mulige grunner noen oppmuntringer i hverdagen. Men trippel dose skal jeg avstå fra, altså.

 • Trine

  Meget fornuftig. Lytt til erfarne fjellfolk. Frokosten med espresso og biscotti høres forresten nydelig ut. Kan tilføye at her i huset er biscotti også med hell testet som hhv. lunsj, middag, ettermiddagskaffe, kveldsmat og nattmat. Jeg ville ikke satse store summer på at dette ble den anbefalte menyen fra Folkehelsa. Ville kankje også foreslå at man holdt seg til ett eller maks to biscottimåltider pr dag hvis man ønsket å overleve over tid, men som du sier, what the heck, litt hygge må man unne seg når høststormene uler om veggene.

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>