Mine favoritt-hageblogger

Heksering med fluesopp i plenen

Bare ett par dager uten mitt stadige tråkk i hagen og det gror opp schvæære sopper i magiske ringer på plenen. Ikke full kontroll på soppsporene, denne hobbygartneren, men skitt au: nå er sesongen stor sett over og alt og all gjør hva de vil uansett. Grevling, for eksempel, er her åpenbart hver natt nå og lager traktformede hull i jorda overalt, på jakt etter insekter og mark, hva vet jeg. Og rådyr.. men det orker jeg ikke tenke på en gang, det er helg og jeg vil ikke bruke unødige krefter på å irritere meg. Men det gror mye fine planter fortsatt, masse fine farger både på roser, kosmos, georginer og margeritter. I morgen skal jeg stå tidlig opp og knipse, så får du se! God fredagskveld så lenge!
heksering

2 kommentarer tilHeksering med fluesopp i plenen

  • bjørg

    Er du sikker på at det er fluesopp? Ligner litt på kongesjampinjong. Det kan du sjekke ved å legge hatten på et hvitt papir over natten. Er det mørkt sporepulver er det sjampinjong 🙂

    • trinewa

      Hva, mener du det?!?!! Har jeg gourmetmat i plenen uten å vite om det?!?!?! GJETT om jeg skal legge hatten på hvitt papir – neste gang de gror opp – alle disse ble nemlig dessverre pælmet langt ut i skogen rett etter fotosession! Takk for at du sa ifra, dette skal jeg virkelig undersøke. Oppdatering følger…

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>