Mine favoritt-hageblogger

Soppen i plenen likevel spiselig?

I helga jekket jeg opp og kastet en drøss med hvite sopper som sto i sirkel i plenen og som jeg oppfattet som hvit fluesopp. Så var det noen som var så vennlig å tipse meg om at dette så ut som spiselig sopp av en type sjampinjong. Jeg løp ut og tok bilde av de kastede soppene, og lot en stå på hvitt papir hele dagen. Som man ser på nederste bilde lager den et tydelig sporemønster på papiret, som tipset sa det skulle hvis dette var en matsopp. Jeg skal jo ikke spise disse uansett, men hadde likevel vært moro å få en second opinion på om dette kanskje likevel er noe spiselig?

Siste: Bjørg, du hadde rett! Bildene er framlagt for en soppekspert og dette er en sjampinjong! Midt i plenen! Makan til frodig hage! Jeg elsker Kuretoppen!
P1080427 P1080423P1080421

sopp1

3 kommentarer tilSoppen i plenen likevel spiselig?

 • bjørg

  Jeg mener det er sjampinjong! Har dere soppkontroll i nærheten?

  • trinewa

   Hei, Bjørg! Jeg har nå fått sjekket bilder av soppen med en mykolog, og han mener at du her rett! Dette er etter all sannsynlighet en sjampinjong! Jeg skal for sikkerhets skyld forelegge den for en soppkontrollør, men dette ser meget lovende ut! Kuretoppen slutter aldri å overraske meg – her står lekkerbisknene så rett i fleisen på meg at jeg ikke ser maten for bare sopp!
   Tusen takk for tipset, dette var gøy!
   God søndag!
   Trine

 • bjørg

  Morsomt! Jeg har tidligere plukket masse kongesjampinjong i nærheten av Vinstra. Nydelig sopp!Her i Bodø er det piggsoppen som dominerer for øyeblikket 🙂

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>