Mine favoritt-hageblogger

Svart hundekjeks spirer allerede – trodde jeg

Etter besøket i sommer hos Anne og Gro i vakre ‘Hagen vår’ fikk jeg frø av Svart hundekjeks. På Annes anbefaling sådde jeg frøene umiddelbart og satte dem ute i krukker i skyggen. I morges oppdaget jeg at de allerede haddde begynt å spire! Er ikke det litt i overkant tidlig, da? Jeg mener, det er jo flotte høstdager, ingen skal si noe annet, men at det kommer til å presse seg inn en vinter mellom oss og våren er det jo ikke noen tvil om. Var jeg deg, lille hundekjeksspire, så ville jeg trykket frøskall-lua tett nedover ørene, dukket meg godt ned i krukka og sovet enda et par-tre måneder.
Disse svarte hundekjeks heter Anthriscus sylvestris ‘Ravenswing’, her er mer om denne planten:http://www.wikigardening.com/wiki/Plant:Anthriscus_sylvestris_’Ravenswing’
Korreksjon: Anne fra ‘Hagen vår’ har påpekt at dette er langt fra å være en svart hundekjeks. Derimot ligner det til forveksling på en solsikkespire. Jeg er helt enig. Så feil kan man ta i sin hobbygartneriver. Jeg må notere meg at det at man har sådd noe ett sted ikke betyr at det ikke kan komme opp helt andre ting samma sted. Det er en hagesannhet jeg har støtt på flere ganger. Men nettopp dette styrker meg i vissheten om at under overflaten nedi krukken her, et eller annet sted i dypet, hviler noen veldig kloke frø av svart hundekjeks. Noen meeeeget kloke frø. Sov godt, beauties, sees til våren!IMG_3888

2 kommentarer tilSvart hundekjeks spirer allerede – trodde jeg

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>