Mine favoritt-hageblogger

Elendig kantklipper fra Jula. Ikke kjøp denne!

Jeg har nylig i en tidligere post tillatt meg en litt temperamentsfull utladning over en slangetralle som ikke funker som lovet. Idag skrur jeg opp frustrasjonsnivået et godt hakk, og med god grunn. Denne gangen gjelder det den komplett ubrukelige bensindrevne kantklipperen jeg kjøpte på Jula her om dagen. Det skal sies at bensindrevet ble valgt for å unngå den stadige irritasjonen over den tidligere elektriske løsningen som innebærer at ledningen  ikke rekker langt nok, ledningen river i stykker planter og man uvegerlig til slutt klipper over egen strømledning og ballet er over. Bensindrevet viste seg til min forskrekkelse å funke enda dårligere. Her er en liste over hva som ikke er som det bør:

 1. Det er en tjukk og uforståelig bruksanvisning
 2. Trådsnella mater ikke, slik at hver gang man er borti et tre eller et stolbein og tråden ryker må man stoppe maskinen og på komplisert og uhåndterlig vis trekke ut tråd i to retninger. Dette skjer omtrent hvert tredje minutt. Å fikse tråden tar omtrent 10 minutter hver gang. Eller mer. Når man har klippet en stund er snella varm og man brenner seg.
 3. Selgeren på Jula overtalte meg til å kjøpe med en dyr og tung universalsnelle i tillegg, en som så viser seg å ikke passe til den innkjøpte maskinen.
 4. Det er tungt å starte maskinen med den elendige opptrekk-snora
 5. Det er umulig å finne en god måte å holde maskinen på når man skal trekkstarte den, så det hele glir over i klønete og etterhvert mareritttaktige gymnastiske øvelser i ugressåkern
 6. Teleskop-prinsippet på stangen ned mot klippeenheten  løsner hele tiden
 7. Beskyttelsesplaten nederst på på klipperen som skal sikre at man ikke blir sprutet ned av gress og dessuten ikke klipper egne tær, er festet i en enslig liten mutter som løsner hele tiden.
 8. Klipperen bråker som ville helvete, så uten hørselvern kan man regne med varige hærselssvekkelse. Stakkars naboer som må lide seg gjennom både maskinduren og hobbygartnerens stadig mer høylydte og innette bannskap. At treskverket er gitt det florlette navnet Colibri !!!! er et hån mot kjøperens intelligens og i seg selv grunnlag for anmeldelse til Forbrukerombudet.
 9. Det er behov for særlig oppbevaring av to kanner spesialavfall: bensin og olje. Hvorfor kommer ikke disse ferdigblandet? Hvorfor er det forskjell på 2-takter og 4-takter på en sånn liten dustemotor?
 10. Det følger ikke med blandekar for bensin/olje (der mengden olje blir så liten at det er helt latterlig å begynne å måle det opp på kjøkkenbenken), så alt blir på øyemål. Dermed er ‘brukerfeil’ uunngåelig
 11. Det følger ikke med trakt til å helle bensin og olje, så sølet er garantert. Har man ikke på forhånd gått opp i ‘spontaneous combustion’ av ren irritasjon, er det bare å vente på at brennstoffsølet får godgjort seg, så er heksebålet tent
 12. Maskinen kostet bortimot 1500 kroner så vidt jeg husker. Det er dyrt for et verktøy som slutter å virke etter to gangers bruk og som i mellomtiden har påført deg en serie ulike helserisiki. Kvitteringen er selvfølgelig forlagt.

Nå vurderer jeg å kaste  kantklipperen før den gjør alvorlig skade på meg. Kanskje tiden nå er inne for å kjøpe meg ei geit.

IMG_6052IMG_6053

6 kommentarer tilElendig kantklipper fra Jula. Ikke kjøp denne!

 • Så irriterende å kjøpe noe som ikke virker! Jeg har ikke tall på alle de gresstrimmerne jeg har kjøpt, som ikke har fungert som ønsket. Jeg har i hvert fall kommet frem til at jeg aldri skal ha en variant med trådmater igjen. Dessverre er det få slike med andre løsninger. I fjor kjøpte jeg en Bosh trimmer med plastkniver som kunne byttes ut. Den var jeg veldig fornøyd med hele sesongen, men i år har startknappen begynt å streike! Jeg tror slike hagemaskiner produseres for å ikke fungere tilfredsstillende – slik at vi hele tiden ser oss tvunget til å kjøpe nytt….
  Håper du finner en løsning som fungerer bedre i neste maskin 🙂
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

 • Steingrunn

  Det er aldeles for ille at ingen har fortalt deg at det er batteridrevet kantklipper som gjelder. Den summer lystig som en sommerflue gjennom hagen, lukter ikke, og har et imponerende pågangsmot. Resultatet blir så bra at engelske konkurransegartnere besvimer, ugress slutter å vokse, og snegler snur på hælen.

  • Trine

   Høres ut som en hildring! Jeg ser bare, basert på tidligere erfaringer med diverse batteriladede dingser, for meg hvordan jeg glemmer å lade, slik at det er flatt batteri når jeg har topp arbeidslyst og motsatt. Og at det hele veier et tonn, og at jeg roter bort ladeledningen og at det ikke fins separate å få kjøpt osv og så burtetter. Nei, det må bli geit, ja, det er nok det sikreste….

 • John Edvardsen

  Geit Trine? Har ikke et mange rådyr da? Må være mye bedre om du allierer deg med de og lærer de opp til å ta gresset og ikke blomstene dine hehe.

  • trinewa

   Jeg har vurdert det, John, jeg har vurdert det! Men nå ser jeg at en snedig hjortedyr-sykdom er i anmarsj, som går på hjernen til rådyra, så da frykter jeg at det blir så som så med læringsevnen under geviret der i gården. Det er jo allerede ikke så veldig kjapt der, de har det liksom mer i beina. Så jeg må nok sette min lit til en art som har et mer medfødt gressklippingstalent, sånn som geita. Hvis ikke pusekattene Benny eller spanskevovsen Rufus melder seg som frivillige til opplæring, da! Jeg lover isåfall å sponse vitaminpiller og tanntråd i opplæringsperioden!

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>