Mine favoritt-hageblogger

Ny nabo

Foto: Fransisco Ramos

I et par uker har et spettmeis-par siklet på stærkassen som henger i et furutre utenfor terrassen vår.  De flyr ut og inn av kassen i ett kjør hele morgenen, bare avbrutt av litt frokost-mat på foringplassen rett ved siden av. Ikke sjelden har vi sett at det har sittet en kjøttmeis i samme tre. Dette har spettmeisen  gremmet seg kraftig over. Gjensidig har de gjort sitt ytterste for å markere at stærkassen er deres territorium. I de siste dagene har hverken kjøttmeis eller spettmeis hatt tid til å spise, for ble man borte et øyeblikk ville den andre ha tatt sjefsplassen før man kom tilbake. I morges toppet det seg fullstendig. Spettmeisen kom flyvende, grytidlig, nesten i grålysningen for å være der før andre hadde fått skoa på seg. Idet den entret fuglekassen, ble den nesten rent i senk av kjøttmeisen på vei ut. Han hadde overnattet inni kassen! For en smart djevel! Det ble en forferdelig flyving og kjefting og jaging og gjensidig kirurgisk bombing noen minutter. Så falt det hele til ro. Hvem vant? Sjekk bildet.

3 kommentarer tilNy nabo

  • Herlig bilde!
    Spettmeis har jeg aldri sett i kassene her, men jeg har den innom fuglematerene, så kanskje i år 🙂

  • Trine

    Utrolig morsom fugl – masse temperament, veldig trofast til både stedet den holder til og ektefellen. Nå har den begynt å jobbe med åpningen i fuglekassen. Er så konsentrert om arbeidet at den fullstendig overser gartnerspira som ike klarer å la være å vime omkring furua den har bosatt seg i og snuse på våren. Jeg unner deg en spettmeis som nabo!

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>