Mine favoritt-hageblogger

Ren conduite…

Til vår store glede har det igjen kommet en tilstandsrapport fra den feline personlighet på Sørlandet – Don  Kittil av Berit’s hage. Berit skriver:

‘Man kan lure: er Kittil en ekte skipskatt?  En mutasjon fra seilskutetiden, som det sies?  Vi har ikke lyktes i å få ham med i båten, selv om han gjerne blir med ned til brygga og er nysgjerrig på både vannet og båten. Nå som båten er på land, derimot, stiller det seg litt annerledes…’

Jeg syns problemstillingen er underlig. Man kan jo ha en rekke talenter her i livet. Mange av disse vil være medfødt. Som det å sette sjøbein vil være naturlig for en skipskatt. Seks tær og alt mulig. Da vil man være bedre til sjøbeinsetting enn andre. Uansett hvor mye andre trener vil de aldri klare det like mye som de naturlig talentfulle, de med seks tær (og alt mulig). Min gjetning når jeg ser disse flotte bildene av en åpenbar kjenner av sjøbeinsettingens vanskelige kunst, er at Kittil i full visshet om sitt ubestridelige talent velger å holde det tilbake for ikke å ta motet fra andre som ikke er i nærheten av å være like elegante. Ingen nevnt, ingen glemt. Det handler fra Kittils side om ren conduite når han avstår fra å hive seg med på båttur med dere. Selvfølgelig er han heller ikke interessert for egen del i å være med på enhver useriøs tøffe-tur til nærmeste holme. Hadde det derimot vært snakk om å entre en fullrigger med kurs for Junaiten er jeg overbevist om at han hadde pakket skipssekken og kastet seg ombord før dere hadde fått sagt ‘Jack Robinson’.

 

4 kommentarer tilRen conduite…

 • Berit

  Kittils positur er stram egyptisk stil mens han påskjønnende betrakter denne mondene presentasjon av seg selv.

 • Trine

  Utmerket! Hils pyramideløven!

 • Berit

  Jeg skal hilse tilbake fra Kittil og si at han ble så inspirert av dine velvalgte ord at han nå har instruert husorkesteret til å framføre Taubes «Møte i monsunen» oftere.
  Noen protesterte forsiktig med ordene: «Men det er 17 vers!»
  Da svarte Kittil: «Ja, det er bare å sette i gang!»
  Denne visa er visst tross alt det nærmeste han kommer sine aners glanstid. Han liker å høre om fullriggaren Taifun, som seglade från Ostindien til Good Hope. Med summa tjugutvå vita segel ( från flying jib til til röjlar og mesan )som där gick på den blåa ocean.
  Det aner oss etterhvert hvorfor han er så glad i å være ute i stormaktig vær, mens han bare har «Mje» og atter «Mje» som kommentarer til vanlig regn.

 • Trine

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
  Jeg ser dere for meg! Ship ohoi!!!!!

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>