Mine favoritt-hageblogger

God spireevne? Joggu sa jeg smør

Jeg har mislyktes totalt med spiring på følgende frø denne våren: blodbeger, erteblomst og blomkarse. På alle tre står det utenpå pakken at de er svært enkle å få til. Ofte vanner jeg for mye, det er klart. Men disse siste blomkarsefrøene ble vannet en gang, da de ble sådd, ellers lot jeg dem i fred. Fortsatt er resultatet helt bånn, som man ser på bildet. Da er mitt spørsmål: hva i huleste er det jeg gjør feil? Alternativt: hva er det som feiler frøene jeg kjøper? Alternativt 2: Hva i all verden er det alle andre får til, som ikke jeg har fattet? På bildet til høyre ser man den ene av de tre overlevende (av 24 sådde frø). I god form, denne, men de uspirede er satt ut i drivhuset for å skamme seg. Skjer det samme enda en gang med de blomkarsefrøene jeg kjøpte som plaster på såret idag er det gartneren som går i skammekroken. Det vil jeg vente med i det lengste. Jeg må også ile til og nevne at jeg har klart ihvertfall en plante bedre i år enn i fjor: basilikum. I fjor var det et mareritt med stadige kriser og nødvendige blortplasseringer for å overhodet få til noen av basiliskene jeg hadde sådd. I år går det hele som en drøm. Bevis for påstanden seees på bildet nederst i denne posten.

2 kommentarer tilGod spireevne? Joggu sa jeg smør

  • Hallo! Blomkarse og erteblomster pleier å spire greit. Men for å få fart på sakene, bruker jeg å legge frøene i bløt i lunkent vann over natten

    Blodbeger er kjent for å være vriene. De skal sås tidlig, for de trenger lang tid på å komme i gang. Jeg har hatt suksess med å sette såpottene på varmekabler til de spirer (må ikke tørke ut).

  • Trine

    Hallo tilbake! Det verste er at det ser ut til at jeg har gjort alt etter oppskriften – inkludert bløtlegging og å unngå uttørking, som du sier. Men idag har jeg plantet to pakker til med blomkarse etter forutgående vannbad over natta. Nå står de på rad og rekke i såbriketter, og nåde dem om de ikke spirer denne gangen heller! Fortsatt god påske til deg, Villrose!

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>