Mine favoritt-hageblogger

Tror jeg gir opp disse: zinnia, tagetes og nellik

Zinniaen dør nok for meg, frykter jeg. Tagetes klarte jeg fint å dyrke fra frø i fjor, men etter å ha lest at brunsnegler elsker tagetes mistet jeg liksom entusiasmen for å stelle tagetesspirene mine iår. Nellik er bare tull – dette er andre året jeg prøver meg på dem fordi de ser så utrolig fine ut på brosjyrebildene. Men de er bare slangete og spinkle og ikke noe tess. I komposten med dem.
025010009

4 kommentarer tilTror jeg gir opp disse: zinnia, tagetes og nellik

 • Hei! Vanskelig med sånne tøffe avgjørelser! Det ser jo ut som om noen greier seg, kanskje spare på de beste? Jeg har sådd Zinnia i år, bare 7 frø her i byen, men bortsett fra en plante, har de hatt trøbbel med å frigjøre seg fra frøskallet. Ser det skjer med flere arter i år, regner med at jeg batre får til én Zinnia, men du har ihvertfall 5! Du vinner! 🙂

  • trinewa

   Hei, Bille! 🙂 Ja, det er tøft å skjære igjennom, but a gardener’s gotta do what a gardener’s gotta do. Blir jeg irritert gjør det saken lettere. I dette tilfellet er jeg ganske irritert. Særlig på nellikene. Makan til ugreie planter å omgås! Og zinnia, årets nykomling på Kuretoppen. Helt sære. De er faktisk på linje med basilikum, som jeg nå har gitt beskjed om å skjerpe seg og slutte og syte ellers havner de samme vei som nellikene. Nellikene ble pælmet i komposten en bloc. Zinnia kastes inntil videre etterhvert som de lener seg omkring støttepinnene og synker ned som fylliker ved en lyktestolpe. Så som du skjønner: Jeg venter litt med å feire seiern til jeg har sett hvor mange av de 5 gjenværende som ikke velger samme karrierevei som de første.

 • Hei og takk for hyggeleg kommentar på blloggen min. Zinnia har eg gitt opp for fleire år sidan, nellik oogså, dei kjem for seint i blomst. Taggetes derimot har eg fleire variantar av. I år var det litt dårleg spiring på dei og nokre av såpottene såg litt ut som dine, men eg har no fått fram noken flotte spirer.

  • trinewa

   Hei, Else! 🙂 Det var virkelig noen trøstens ord! Min erfaring er etterhvert at det er noen planter man med fordel kan la de proffe dyrke fram, det er ikke verdt bryet å kave med det hjemme på kjøkkenet. Og noen planter er mest for spesielt interesserte. Sommerfuglblomst er en sånn, jeg hadde dem ifjor. Ser pene ut på frøposen, men i virkeligheten byr på masse styr og ender opp i bare noe beskjedent småtteri som drukner i bedet tilslutt uansett. Nei, sesongen er for kort til å drive med dill. 🙂

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>