Mine favoritt-hageblogger

Gartnerlykke 3: dagseng under pergolaen

Etter alt oppstyret omkring sommerens pergolaprosjekt syns kanskje noen det nå har blitt litt påfallende stille om det hele. Det er mulig, men grunnen er isåfall at gartneren, når hun ikke vanner planter eller plukker og sylter bær, tilbringer sin tid i lat hvile nettopp under den berømte pergolaen. En gammel gjesteseng fra IKEA tjener som dagseng innunder pergolataket, og jeg kan forsikre leseren om at det er vidunderlig å ligge der og se på klatreplantene som gror og ikke minst kjenne luktene fra hele hagen, som nå er aldeles stinn av frydefull blomsterduft.
IMG_7302

Geitrams med brukbar utsikt

Man kan jo prøve å gjette hvor vi har vært en tur i sommer. O hildrande du, for et land vi lever i!!

image

Pergolaprosjektet, fase 4: vi nærmer oss…

Jeg har idag gjennomgått en martrende prosess med valg av plasseringssted for den hjemmesnekrede pergolaen vår. Diverse prøveplasseringer viste at dette er blitt et stort, fargerikt og således noe krevende byggverk rent plasseringsmessig. Dermed var det endel av de opprinnelige plasseringsstedene som borfalt fordi pergolaen ble for dominerende. For å si det mildt.

Nå har jeg bestemt meg for å sette den vis a vis plommetreet og inngangspartiet til drivhuset, under noen digre furuer som med pergolaen som nabo faktisk virker mindre ruvende enn tidligere. Og slik at det blir et innrammet tun i midten der. Man kan kanskje si at noe av vitsen med en pergola, nemlig å lage skygge mot sol, bortfaller når hele greia plasseres i skyggen av svære trekroner, men skitt au.

Etter å ha nærmest plombert pergolahjørnene med diverse jern og diiigre skruer reiste vi grunnstrukturen opp sånn i nærheten av der det skal stå. Nå venter vi bare på at det skal komme til oss hvordan vi skal jordforankre det hele. Vi går litt og pirker og stikker i jorda og sjekker forholdene og gruer oss til denne operasjonen. Det er ganske klart at doningen er for høy, så her må det også kappes. Det blir sikkert enkelt….

Jeg var uansett strålende fornøyd med resultatet. Det er imidlertid av sine egne man skal ha det. Ved en visitt fra nærmeste slekt i ettermiddag ble det festlig nok ytret engstelse for at pergolaen fra lufta skulle kunne forveksles med en landingsmarkør for flytrafikk. Det ble foreslått varsling av pergolamonteringen til Rygge flyplass’s militære del for å forhindre at vi kunne komme til å skape forvirring for både forsvarets F16-overflyvninger og Sea King-helikoptertjenesten. Som sagt, veldig festlig.

IMG_6868

Enda større treheller utenfor drivhuset

I bunn: dekkduk. Over der: prydbark. Oppå der igjen: treheller 1 x 1 meter. Rene danseplassen utenfor drivhuset, jo!  Hadde jeg ikke vært så utslitt av pergola-prosjektet mitt, skulle jeg jaggu jazza litt, tatt noen ‘moves’.

Men formedels nettopp dette pergola-prosjektet (mer om det i neste innlegg) sitter jeg i skrivende stund bare og stirrer tomt ut i lufta og tenker på om man kan søke ferie for å hvile ut etter ferien.

IMG_6786 IMG_6784

 

 

Hobbygartnernes skål!

Ondt ofte lider en hobbygartner. Det er ikke ende på plageånder i julihagen. Snegler, flått, orm, maur, veps, tørke, råte, regn, ugress, ryggplager, upraktiske hjelpemidler, upraktiske karakteristika ved en selv, jeg nevner i fleng. Men gunnleggende sett, jeg mener GRUNNLEGGENDE SETT, er det ikke noen lykkeligere enn den som har en hage å tasse omrking i! Skål til alle medhobbygartnere, nær og fjern! Det er NÅ det skjer!

IMG_6711

Kledelig bilde: Senetti med matchende bie

Hagen på Kuretoppen var for et par uker siden åsted for en session i macrofotografering mellom Paco og hans kompis Begardo (Vegard, på spansk). Utstyrt med det siste innen teknologiske framskritt på objektiv, kamera-og blitz-siden vrimlet de omkring til glede for den stolte hobbygartneren og til bryderi for Kuretoppens hypertravle og summende eksistenser av alle slag. Sjelden har det vært knipset så kreativt, ivrig, kompetent og vakkert her som denne dagen. Vinneren av den knivskarpe konkurransen kanonfotografene imellom var Begardo, med dette  fulltrefferbildet av den vakre Senetti-planten og en bie som stakk innom for syns skyld.

vegard

Foto: Vegard Hansen

Godt hageår 2016!

image

Juletreformet juleknekk-blemme

Skal man først svi seg skikkelig på juleknekket – og det skal man jo uavlatelig – så gjelder det å skape variasjon. I år la jeg som man ser bredsiden til, og idet det brennhete sukkerknekket dryppet ned på den åpne kokke-hånden improviserte jeg slik at sårblemmen fikk en fiffig juletrefasong. Det akkompagnerende smertebrølet lot seg dessverre ikke gjengi på fotografi. image

Julesol over Kuretoppen

6 timer med lav julesol er alt vi får nå midtvinters. Det er kortvarig glede, men veldig fin glød i lyset.

Det er så man får lyst til å prøve seg på en juletrudelutt på saksofon. Ved gjennomlytting post festum er jeg kanskje særlig fornøyd med den optimistiske innledningen, samt siste tone. For de som fortviler midtveis kan jeg dermed trøste med at det ender bra.

Klikk på lenken, god fornøyelse: Merrily

 

image

image

image

image

image

Solsnu: vi klarte det Iår igjen

imageimage