Mine favoritt-hageblogger

Varme sommerdager

Har hobbygartneren fordampet, tro?

IMG_7473
IMG_7570

Fugleskremsel med paradoksal effekt

På en sykkeltur i nærområdet i morges så vi noe morsomt: På et jorde satt det en diger ring av ender og gjess og andre vadefugler. Småkvakkende, småspisende og interessert som et disiplinert teaterpublikum betraktet de i miden av sirkelen et stort fugleskremsel av den moderne typen der en slags ørneformet drage er festet på en lang stang i vinden og freser omkring med aggressive bevegelser. Snakk om paradoksal effekt på en antatt fugleavstøtende installasjon!!!

Dessverre for oss alle som elsker sommeren kan jeg nevne at de samme vadefuglene i to dager nå er observert flyvende i forsøksvise V-formasjoner, tydelige prøveflyvninger før høsttrekkene sørover.

Fugleskremsel

Nærsynt kameravinkel

Jeg måtte først le da jeg oppdaget dette kameraet, av min kanonfotograferende ektemann plassert 10 millimeter foran plommetreet, åpenbart med null utsikt og perspektiv, og til alt overmål med blitzen ladet midt på dagen. Med erfaring fra iPhone-kameraets ofte grøtaktige bomskudd spurte jeg meg selv: Hvordan kunne dette bli noe som helst? Så skjønte jeg poenget: her pågikk avansert macrofotografering! Entusiastisk og engasjert og i fravær av kameramannen himself unnet jeg meg en snartitt inn i kameralinsa. Hobbygartnerhjertet sank ned i de jorskitne og småhullede gummistøvlene. Midt i linsefokus sloss 500 plommetre-lus om plassen på plommetrebladets feteste punkt. Det er da som bare f..! Det er vi som betaler for dette stedet! Vi har papirer på at vi eier det! Da vil jeg være med på å bestemme hvem som skal få være her og ete seg sprekkmette!

Jeg må forresten også ta en prat med ektemannen. Jeg mener, oppdager man 500 lus på 1/2 kvadratmillimeter plommetreblad er ikke det første du gjør å montere opp kameraet og knipse og sikte og hygge deg. Da skal du løpe og kjøpe lusekverk!
IMG_6405

Tre planter under hardt press: rådyrspist barlind, frostsjokkert perleblomst og rhododendron

På en uke hadde ikke mindre enn tre av hagens grønne vekster (og for tiden er det ikke så mange av dem enda) gjennomgått en kraftig reduksjon i utseende og dagsform. Ikke vet jeg hvorfor perleblomsten og rhododendronen plutselig har kollapset, for frosten har ikke vært spesielt sterk denne uka, men andre forklaringer finner jeg ikke – tørke kan det vel ikke være sånn midtvinters? Når det gjelder barlinden regner jeg med det er ‘the ususal suspect’, rådyret, som har væt her og tatt for seg av barnålene, og latt prydbisken stå ribbet tilbake. Det spørs vel om det ikke sitter et rådyr et sted i nærheten med tilløp til mageknip og bondeanger på det matinntaket – barlind er vel ganske giftig, så vidt jeg vet.
IMG_4402IMG_4403IMG_4401

Lang snø

IMG_3933IMG_3934

Uglenytt: tom kasse og blodspor på veggene

Etter et par dager med null aktivitet i uglekassen, ikledde Paco seg fullt verneutstyr og tittet inni. Kassen var tom, det mistenkte vi jo allerede. Men det var heller ingen rester av egg. Tydelige blodspor på veggen i innerste hjørne martrer oss nå med følgende spørsmål: er ungene tatt av mår, eller har dette hele tiden bare vært et slags stabbur der kattugla har foretatt nødvendig parteringing og oppbevaring av selvskutt mus, vånd og annet snadder? tom kasse

Furutre ofret for mer lys i drivhuset

Et stort furutre som i flere år har levd på nåde pga lystyveri og faretruende hengende grener over drivhuset, ble sist helg felt med imponerende presisjon av en nabo og fagmann på stedet. Her er Paco i full gang med etterarbeidet. Fin ved blir det, og i tillegg glade planter i drivhuset. Og en smørblid hobbygartner fulgte med på hekkbølgen.
P1090323
P1090282

Punchdrunk fugleunge etter vinduskollisjon

BANG! sa det bak oss der vi satt på terrassen og nøt utsikten. Og der lå det en liten fugleunge på gulvet og kavet etter et sjokkartet møte med stuevinduet. Det er myriader av slike scuddende nybegynnerpiloter i lufta nå som alle fuglekassene er tømt. Minst en halv time tok det ham å komme seg. Han sto lenge bare og lot seg nærfotografere, glippet med øynene og prøvde tydeligvis å restarte serveren. I mellomtiden passet vi kraftig på den så ikke de stedlige kattene skulle komme å jafse den i seg. Heldigvis, smått og senn, begynte den å hoppe omkring. Lettet så vi tilslutt at den flakset opp i plommetreet og forsvant inn i skogen.

Foto: Francisco Ramos
IMG_7226

Og nett som ho satt og åt og trudde at alt var trygt…

skummel

Treffsikker snekker

Som jeg skulle gjort det selv…
blink