Mine favoritt-hageblogger

Fugleskremsel med paradoksal effekt

På en sykkeltur i nærområdet i morges så vi noe morsomt: På et jorde satt det en diger ring av ender og gjess og andre vadefugler. Småkvakkende, småspisende og interessert som et disiplinert teaterpublikum betraktet de i miden av sirkelen et stort fugleskremsel av den moderne typen der en slags ørneformet drage er festet på en lang stang i vinden og freser omkring med aggressive bevegelser. Snakk om paradoksal effekt på en antatt fugleavstøtende installasjon!!!

Dessverre for oss alle som elsker sommeren kan jeg nevne at de samme vadefuglene i to dager nå er observert flyvende i forsøksvise V-formasjoner, tydelige prøveflyvninger før høsttrekkene sørover.

Fugleskremsel

Sydenfarernes hjemkomst

Selv om mitt Iphone-kamera har bommet sørgelig på avstandsfokus her, håper jeg du kan se den flotte plogen av gjess på vei inn Kurefjorden. Vakkert!
Ven

Gjessene testflyr V-formasjon før høstens sydentur

IMG_3406

Liv i lufta

Vi mener bestemt å ha hørt gjess på vei inn Kurefjorden i morges. Det er imidlertid for mye skyer og vind til at vi klarte å knipse dem i ankomsten. Derimot var svanene umulig å overse idet de kom i samlet og støyende flokk rett mot huset ved lunsjtider. Så da ble det dem som fikk prege forsidebildet idag, selv om det er gjessene som er nyhetsoppslaget. Tynn sammenheng mellom oppslagsbilde og tekst, med andre ord. Akkurat som i VG. Nederst er lagt ved et bilde den dramatiske soloppgangen, også fra i morges. Men sånt er vi liksom blitt helt vant til her på Kuretoppen.
svaner

IMG_2300

Yess! Gjess!

gjess

Dompap-hunn i tretoppen

Sjeldent besøk av en dompap på Kuretoppen idag. I tillegg kan vi notere oss for observasjoner av følgende pippipper i omgivelsene samme dato:
Kjøttmeis, spettmeis, blåmeis, gulspurv, grønnfink, pilfink, nøtteskrike, flaggspett, ringdue, kråke, skjære, svarttrost, Canadagjess, fasan.

Det har vært stille på fuglefronten i vinter, men det tar seg opp.
Foto: Francisco Ramos
Loquete

Gjess over Kurefjorden

gjess 2013

Sydenfarere


Foto:Francisco Ramos

Idag dro gjessene, svalene og fiskeørnen sørøver

Fotografisk er dette bildet elendig, jeg vet det. Men det er like ufattelig vakkert og sørgelig hver høst når gjessene samler seg og lager en dypt kvakkende V mot sør. Tidligere på dagen var det de to lokale fiskeørnene som i stadig oppadgående skrikende sirkler forsvant mot lys og varme. Helt på morgenen stresset svalene, fløy først lavt og maste, og var så borte. Jeg skjønner dem godt alle sammen. Det er fortsatt stikkende varmt i sola, men et øyeblikks skygge er nok til at man stormer inn på leting etter fleece og varme tepper. Stakkers oss som blir igjen her, dette går bare en vei: snart er det jul igjen.

Trekkfuglenes hjemkomst

Foto: Francisco Ramos