Mine favoritt-hageblogger

Regnbue over Kurefjorden

image

Det regner og vi vanner

Blir det regn eller blir det ikke regn??! Skal vi vanne eller skal vi ikke vanne? Ikke vet yr, ikke vet vi, bare været er som det er. Så da blir det til at det skjer begge deler. Typisk sommeren 2016.

IMG_6932 IMG_6931

Uforutsigbart ettermiddagsvær umuliggjør hvilen i hengekøya

Yr.no garanterer for tiden oppholdsvær de neste 90 minutter. Lenger enn det tør de ikke love. Det er vel den mest kortsiktige værmeldingen jeg har sett til nå, og sannsynligvis den mest realistiske. Det skal likevel holde hardt om det ikke kommer regn, å dømme etter tordenskyene som tårner opp i sydvest. For den som har lagt seg godt til rette i hengekøya blir det lite fred å få med lynglimt og drønn og urolig vind midt i solsteiken. For hobbygartneren er dilemmaet: skal jeg høre på Yr.no og begynne å vanne tørste krukkeplanter, eller skal jeg høre på Kuretoppens værtraumatiserte trønders skvetne fornemmelser og anta at det blir drittvær som vanlig? Uansett er hengekøya intet blivende sted, hvilket vi som man ser har tatt konsekvensen av.

 

yr  IMG_6724 IMG_6722

Omskiftelig vær

På fem minutter skiftet været fra høljeregn til sol og sommer. Tempo e mobile, som det sannsynligvis ikke heter på italiensk.
IMG_6530

IMG_6532

Regn er bra for hagen, men det får være måte på

For et par bloggposter (og en times tid) siden skrøt jeg av Gud som hagevanner. Det skulle jeg kanskje ikke gjort, for Hun blåste seg opp, ble overivrig og sendte et regnskyll over Hagen på Kuretoppen som ikke lignet grisen. Vi måtte kaste fra oss PC’en, storme ut og sende alle mann til pumpene. Her ser man min elegante og kreative akuttintervensjon overfor de fineste rosene mine, samt en stakkars petunia i en pause mellom slagene.
Det holder for noen timer nå, du der oppe!

IMG_6467

IMG_6488

Regnet: den beste hagevanneren

Langvarig tørkevær med (relativ) varme og vind har brakt de store trærne og buskene i hagen til grensen av utmattelse. Jeg liker jo ikke regn, jeg foretrekker sol og varme, men det er strevsomt i lengden å vanne manuelt for en liten hobbygartner som også ellers har endel å pusle med. Så da juniregnet slo til i går, skjedde det med min fulle støtte. For makan til effektiv hagevanner fins ikke. Hvis jeg nå her jeg sitter på innsiden av vinduet og titter ut bare klarer å la være å tenke på hva dette gjør med snegleplagen, så er dette bare stas, det…
IMG_6275

Værstasjon i hardt vær

– Minus 20 grader og vindstille, hutrer værstasjonen og blåser frosten ut av barter og øyenbryn.
IMG_4303[1]

Variabelt sommervær 2015

15 minutter etter at jeg lå og slanget meg i hengekøya…
hengekoye

 

var det rene akvariet ute:
akvarium

Tredagersvinteren 2015 er over

P1090117P1090125P1090127P1090140

Brrrrrr! Og vi som trodde våren var her…

Foto: Francisco Ramos
krokus med sne