Mine favoritt-hageblogger

Pergola-prosjektet gir hobbygartneren grå hår (med turkise striper)

Mitt herostratisk berømte prosjekt med å hjemmesnekring av pergola (eller kanskje det som egentlig er i ferd med å bli et litt hysteriformt espaljer, når jeg tenker over det – og det gjør jeg ganske mye for tiden) har idag beveget seg inn i det jeg vil kalle fase 2 b). Igår (innledningen av fase 2, heretter kalt fase 2 a)) kjøpte jeg, som tidligere beskrevet, 3 gitterformede espaljerer og malte dem i en vidunderlig turkisfarge kalt ‘Bubbly green’. Etter denne kraftanstrengelsen kom jeg litt i villrede om hva som skulle være neste trekk.

Den villredte tilstanden har egentlig vedvart også i dag. Det har sikkert noe å gjøre med at jeg ikke har noen plan eller arbeidstegning, og at dette fordømte internettet heller ikke er til noe hjelp når man trenger det. Etter endel frenetisk, men forgjeves googling før frokost, skar jeg igjennom, antok at jeg uansett hva livet ellers måtte bringe ville komme til å trenge seks stolper som et slags stativ eller skjelett til å montere gitterespaljerene på, og dro avstad og kjøpte nettopp det. Atten meter impregnert stolpe, fordelt på 4 lengder a 4,5 meter koster nesten 600 kroner – dette er for the record. Så måtte jeg i tillegg kjøpe en uhorvelig mengde kjempeskruer for å forene stolper med hverandre. Det ble også noen kroner, og trolig vil 95% av skruene gå i arv til neste generasjoner, jeg kommer ihvertfall ikke til å trenge dem.

Vel hjemme igjen betraktet jeg mine gigantiske stolpemetre og lurte på hva jeg nå skulle gjøre. I mangel av en bedre ide bestemte jeg meg for å male dem. Mer Bubbly green, altså! At min malerkyndige ektemann advarte mot maling av denslags lengder treverk fordi det ville bli uhåndterlig gjorde intet inntrykk, her gjaldt det å male slik at man fikk mer tid til å tenke og planlegge.

Ved slutten av 3 dag av pergolaprosjektet kan jeg notere meg for 18 turkise stolpemeter vel utført, samt et ventende problem med min frisør som mener seg å være meningsberettiget i spørsmål om striping av
mitt hår. Jeg personlig mener det er turkise striper ikke er så mye verre enn grå. Og det er jo ikke til å kome unna at jeg vil komme til å stå veldig i stil med pergolaen min!

grønt har

1 kommentar tilPergola-prosjektet gir hobbygartneren grå hår (med turkise striper)

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>