Mine favoritt-hageblogger

Asalea til søpla

Jeg visste det egentlig allerede da jeg kjøpte dem. Asalea er ikke min greie. Nå har jeg drevet livredning på disse pokkers plantene hele jula. Om jeg vanner eller ikke vanner, gir lys eller mørke, så blir det ikke noe av dem. Masse styr, stadig feller de blomster og blader, ser plaget ut og maser på noe jeg ikke vet hva er. Nå er jula over, nå nå gidder jeg ikke mer. I morgen kjøper jeg masse tulipaner og setter i vaser i stedet.

7 kommentarer tilAsalea til søpla

 • Anne-Lise

  Hei! Ja, Asalea er noen bortskjemte jåler! Jeg har holdt på med/ut med dem lenger enn deg, oversomret dem i hagen og greier, men det er så mye styr! De er så sære! De var på tilbud i butikken i dag, men jeg motstod fristelsen, og gjorde som du planlegger: kjøpte en stor bukett tulipaner i blandede farger 🙂 O lykke! I butikken stod et stativ med frø! Det gikk bølger av vår og jord gjennom meg. Nå kommern snart, våren :-))

 • Trine

  Det var godt å høre, Anne-Lise. Jeg må si jeg har vært helt oppgitt, men da er jeg ikke den eneste. Frø er spennende: hvilke ser du etter, og når setter du dem i jord?

 • Anne-Lise

  Om frø må vi snakkes tror jeg, mye å si og diskutere om det. Jeg sår aldri før godt ut i februar, og da er tomater og paprika gjerne først ute her. Så følger urter og persille + div. annet. Jeg sår ikke så mye blomster. Jeg anbefaler deg veldig å kjøpe plantlys (lysrør) beregnet til å drive fram planter, gjerne fra Juliana. Det gjør at det funker. Jeg prøvde utrolig mye annet rart, før jeg landet på denne løsningen. Nå er det bare moro å drive fram egne planter. Du trenger et rom hvor du kan holde ca 15-18 grader, og et bord hvor du har plass til å sette plantekasser, melkekartonger, eller annet du sår i. Og mulighet for å henge lysrøret over. Vi kan snakkes om det. Jeg har ok råd om du vil drive fram i vinduskarmen også, men det blir ikke vakkert! Ellers har jeg det med å prøve alt jeg syns ser spennende ut, men er blitt mer realistisk med åra, vet mer hva jeg har sjanse for å få til. Moro er det uansett! Husk de frøa du har sanket selv fra i fjor. Ikke vær for tidlig ute. Snakkes 🙂

 • trinewa

  Oj, dette er advanced! Vi snakkes, så skriver jeg ned de viktigste momentene og legger dem inn i bloggen etterpå. Godt å få hjelp fra fjellvante folk!

 • trinewa

  P.S. Anne-Lise: skal akeleiefrøene jeg fikk fra deg i jorda som frø inne, eller skal de såes direkte ute senere på våren?

 • Anne-Lise

  Begge deler funker med akkeleiefrøene, men jeg anbefaler å så dem inne, og plante ut. Du får glede av dem raskere, og risikerer ikke så lett å luke dem vekk. Noen ganger sår jeg forresten noen rader av dem ute (akkeleiebarnehagen) og flytter dem videre dit jeg vil ha dem når de er 3-4 cm. Du kan så noen innimellom i veksthuset også?
  Du! Nå snakker vi vår 🙂 !

 • trinewa

  Ja, det er det vi gjør! Og idag er allerede dagen 29 minutter lengre enn ved solsnu! Møtes til en frøprat snart!

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>