Mine favoritt-hageblogger

Åpent brev til Plantasjen AS

Til sjefen for Plantasjen, Plantasjen, Østfold, Norge.
Det er mulig du er i utlandet og feirer jul fortsatt, kanskje på en eller annen utenlands bananplantasje. I Norge og på jobb kan du umulig være. Jeg var innom en av Plantasjens filialer idag, og der ikke noen andre av dine ansatte heller, faktisk. Derfor vil jeg skrive dette brevet til deg. Dersom det skulle være noen tvil om det, kan jeg bekrefte at dette dreier seg om en klage.

Det er nemlig en skam, hele Plantasjen-kopnseptet. Hør bare: Her stappes postkassen daglig full av frøposer og frøkataloger. Jeg sikler og gnir hendene og rydder boden for å få plass til å starte vårens dyrkingsgleder under plantelyset. Frøene er på plass, slagplanen er klar. Først skal blodbegerfrøene i jorda. De skal såes i januar. På Moseplassen-bloggen har Anne allerede vist bilder av nydelige blodbegerfrø som titter opp av jorda. Det haster.

Jeg hiver meg i bilen rett etter arbeidstid og drar ens ærend til det eneste åpne hagesenteret i mils omkrets: AS Plantasjen. Der går jeg skråsikkert inn med handlekurven beredt til storinnkjøp av såjord og div. førkultiveringsgadgets. Og så viser det seg at de ikke har noe som helst av slikt. TOMT! Vantro leter jeg etter ekspeditører – dette kan ikke være mulig, de har sikkert såjorda og pottene og vanningskarene og minidrivhusene liggende på et sted så åpenbart at jeg i ren iver har oversett det.

Av erfaring vet jeg jo at ekspeditører på Plantasjen best gjenkjennes ved sitt fravær eller alternativt sin konsekvente unngåelsesatferd overfor kunder. Jeg raser derfor gjennom butikken på jakt etter folk i unette uniformer og med vikende blikk. Men etter å nærmest antastet alle de fem personene som snek seg langs veggene i det digre, glisne lokalet og alle bedyret at DE OGSÅ VAR KUNDER var det bare damen i kassen igjen. Hun svarte mens hun dyttet tyggisen over i den venstre gommen at hun aldri hadde hørt om såjord. Himmelfallen spurte jeg om de var klar over at frøsesongen var i full gang, og videre om ikke de som monopolhavere av hagegreier hele vinterhalvåret i hele regionen følte en viss interesse og FAGLIG STOLTHET over å kunne føre de varer sesongen til enhver tid krevde. Ekspeditrisen stirret stumt uforstående på meg og fortsatte så å elte tyggegummien sakte og uinteressert, nå på høyre side.

Hør her, Plantasjesjef: Bedriften din lider av en total mangel på inspirasjon, initiativ, kunderettethet, fagaspirasjoner og kompetanse. Dere behandler plantene med en likegyldighet og samlebåndsmentalitet som er direkte opprørende, og med min erfaring med bemanningen i butikkene deres frykter jeg at det ikke står mye bedre til med behandlingen av de ansatte. De virker stort sett like nedstemte som planteutvalget deres. De varene man kommer for å finne har dere enda ikke tatt inn eller de er utsolgt. De dere har trenger man i regelen ikke på den tiden dere har dem. Den eneste grunnen til at dere fortsatt får kunder er at dere er de eneste som selger hagevarer mellom oktober og april. Sånn kan man likevel ikke behandle hverken kunder, ansatte eller planter.

Dra deg ut av juledøsen, Plantasjen-sjefsnisse, kom deg på jobb og få skikk på butikken din!

5 kommentarer tilÅpent brev til Plantasjen AS

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>