Mine favoritt-hageblogger

Vin in spe

Når jeg flagger denne nyobserverte enslige knoppdannelsen på vinranken som mer eller mindre ferdigflasket vin, så så må jeg innrømme det er litt forstrukket. Fjorårets samlede vindrueavling på Casa Kuretoppen var på 1 klase a 8 druer, med en totalvekt på 5 gram. Noe av fiaskoen fra vinsesongen 2012 kom av at en overdreven varmeperiode i mars lokket vinranken i drivhuset til å kalle alle mann på dekk og storm-skyte bladknopper lenge før påske. Så kom selvfølgelig frostnettene på rad og rekke i april og mai (og juni og juli og august og september og….). Alle skudd og blader frøs, visnet og døde. Hverken vinranken eller jeg visste vår arme råd.

Det var vinranken selv som tilslutt tok styring og satset resten av sin energi på et kjempelangt skudd som nå har blitt å betrakte som selve stammen som klater videre mot drivhustaket. Det er en historie om livets utrettelige framdriftsvilje, men noen vinkjeller kan man ikke fylle på dette viset. Iår har vi lært, begge to. Vinranken viser en reservert og behersket knoppskyting til slutten av mars å være, selv om det kan bli opptil 33 grader i drivhuset midt på dagen, som idag. Jeg, på min side, holder min del av vinavtalen om ‘aldri mer sesongen 2012’, og sørger for at drivhusdøra er åpen store deler av dagen, samt at rankestengelen er pakket inn i bobleplast om natten. Jeg syns vi skal skåle for håpet, jeg!
vinknopp

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>