Mine favoritt-hageblogger

Etter fire års naboskap beærer nabokatten Pus oss med et besøk

Katter har vi ikke så mye erfaring med, hverken Paco eller jeg. Men etter endel helger der vi i naboens fravær har vært nede og matet deres to sofatigre, Pus og Benny, har vi fått skikkelig sansen. Det har naturligvis ikke vært gjensidig. Begge kattene har behandlet oss med den skepsis og distanse som tilkommer folk som kommer og går igjen på den måten. De få gangene vi har sett Pus eller Benny her hos oss har vært når de har brukt fugleautomatene våre som utgangspunkt for ymse (mislykkede) jaktanslag på spurv.

Stor var derfor overraskelsen da vi i ettermiddag på terrassen plutselig følte oss observert, og oppdaget at selveste Pus satt midt i singelgangen og stirret på oss med det vi oppfattet som et vennlig, eller (for ikke å dra det for langt) ihvertfall litt forekommende blikk. Paco skjønte at her gjaldt det å smi mens jernet var varmt. Han spratt inn på kjøkkenet og hentet noe godis vi hadde igjen etter middag. Pus betraktet ham kort og nådig, spiste så opp maten og gikk hjem igjen. Arrogant som pokker. Og det verste er at vi satt igjen og følte oss beæret.
pus

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>