Mine favoritt-hageblogger

Klokkeranke ny i vestveggen

-Næmmen Trine, da! Det var den vantro reaksjonen til Anne og Gro i ‘Hagen vår’ da jeg ble tatt på fersken i å ikke kjenne til Klokkeranke i det hele tatt. Vel, det skal sies til min fordel at jeg gikk til umiddelbar handling da jeg forsto at det var oppdaget et formidabelt hull i min basiskunnskap på hagefronten. Nå er også jeg den lykkelige eier av en klokkeranke. Her ser man den, fit for fight og allerede krøllende med tærne i glede over ny potte og sneisent klatrestativ.Den er sammenplantet med en urimelig beskjeden klematis, som forhåpentligvis blir oppmuntret til vekst i nye høyder med en såvidt klatrevillig nabo. Alternativt blir klematisen helt utkonkurrert og utslått, men da går jeg over til plan B. Da flytter jeg klematisen til en litt mindre framskutt plass, der den kan få vokse i eget tempo uten å ha meg og en bråkjekk klokkeranke til å stresse seg opp. Klokkeranke heter Cobaea Scandens på latin. Her er mer om den: http://en.wikipedia.org/wiki/Cobaea_scandens

P1090810

1 kommentar tilKlokkeranke ny i vestveggen

  • Anne, hagen vår

    Hei Trine! Takk for sist. Det var så hyggelig å treffe deg igjen. Det må gjentas. Hell og lykke med klokkeranken. Så fin hagereportasje du har laget. Det er morsomt og spennende å se hagen med andres øyne. I dag har vi planta i krukker og i jorda, men fy søren som det blåser.
    Vi snakkes.

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>