Mine favoritt-hageblogger

Fuglekassene nyrenovert og klare for årets rugesesong

Så snart vi passerer nyttår gjelder det å slå til på en iskald dag og rense og klargjøre Kuretopppens 7 meisekasser for den kommende rugesesongen. Dette med ‘en iskald’ dag kan ikke framheves nok. I fjor overså vi dette med minusgradene, som vi antok var en gammel og uaktuell tradisjon. Feil. Loppestikkene som umiddelbart dekket hele overkroppen til min tapre ektemann og fulgekassevaktmester klødde i dager. One trial learning, aldri igjen.

Men idag lå altså gradestokken trygt og hvilte ned mot minus fire, og dermed toget vi ut med stige, egnet verktøy og forberedt på fingerfrost. I trærne omrking har vi allerede i flere uker hørt rustne anslag til egenreklame fra både kjøttmeis, blåmeis og svarttrost. Og så snart man beveger seg utendørs møtes man med grov kjeft fra 20 gram rasende fjørkre med 20 tonn selvtillit. Så også idag. Særlig på østsiden satt det kjøttmeis med et imponerende trusel- og bannskapsvokabular, han må være født nordpå en plass. Utakknemlig type. Det burde tross alt være i hans interesse å ha gode og egnede lokaler for den eneste aktivitetet som synes å stå i hodet på enhver meisefugl i disse dagene, nemlig vårens prokreasjon. Vel, nå er opereasjon fuglekasser over for iår, ‘the stage is yours’, små hissigpropper!

image

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>