Mine favoritt-hageblogger

Pelargoniene i tornerosesøvn

2 kommentarer tilPelargoniene i tornerosesøvn

 • Her har jeg noe å lære. Mine pelargonier står i potter i krypkjelleren. Kan di fortelle litt mer om hvordan du lagrer dine.

 • trinewa

  Hei, Kari. Jeg vet ikke om jeg har noe å lære bort på dette, egentlig. Dine potter i krypkjeller høres helt OK ut. Jeg gjør vel nesten det samme, tror jeg.

  Jeg klipper alle kvalitetspelargoniene mine ganske langt ned sånn i begynnelsen av november. Så tar jeg dem ut av pottene, rister av løs/fuktig jord og setter dem i hver sin åpne plastpose. Så stiller jeg dem kjøling og frostfritt uten vann til slutten av februar. De skulle egeentlig også ha det lyst der de står om vinteren, men det får jeg ikke til, det er en mørk bod.
  I de to årene jeg har jeg gjort dette har det gått bra med de fleste, men særlig sist vår var det et par som ikke kom seg da jeg forsøkte å få liv i dem på ettervinteren igjen.

  Pelargonier må være hardføre typer. Jeg har lest i en bok om noen som faktisk ristet av all jord fra røttene og lot pelargoniene henge på en klessnor gjennom de verste vintermånedene. Sannsynligvis er det viktigste å unngå fukt som gir råte og sykdom, samt frost.

  Lykke til med dine!
  Hilsen Trine

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>