Mine favoritt-hageblogger

Solhatt klar for innhøsting

Disse solhattknollene skal plukkes inn og settes i vase. Forutsetningen er at det blir litt oppholdsvær så det tørker. Det skal holde hardt, er jeg redd.

4 kommentarer tilSolhatt klar for innhøsting

 • Det er noe spesielt med de sorte hodene. Pynter du med dem? Jeg pellet av alt det tørre på mine hvite solhatter. Jeg er likevel litt usikker på om dette er frø, men har sådd dem for en uke siden! Artig å se om det kommer opp noe 🙂

  • trinewa

   Se der, dda er det kanskje vits i å sanke frø fra solhattene, da! Takk for tipset, Krepsemor, det skal jeg også forsøke! Når det gjelder knollene, så har jeg noen fra ifjor som jeg bare tørket med hodet ned til de var knusktørre, og så satte jeg dem i en vase på peishylla. Ganske fine, syns jeg. Og ike så lite rare…

 • Hei! Lenge siden jeg tittet innom, har nok vært litt hagelei de siste ukene. Tørkede frøhoder kan være dekorativt ja, og disse så jo skikkelig fine ut. Håper du rakk å få dem inn i noenlunde tørr tilstand. Er det spiredyktige frø inni der tro?

  • trinewa

   Hei, Bille! Jeg har også kjent på litt nedgang i hage-iveren de siste ukene. Det henger ikke minst sammen med været – det er ikke uteværende her i det hele tatt. Akkurat nå snør det…
   Og solhattknollene er IKKE tatt inn enda, så da blir det trolig ikke noe vasepynt av dem iår. Om det er frø inni, ja, det har jeg ikke sjekket, men jeg skal jammen se etter før jeg kapper det hele ned for vinteren!

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>