Mine favoritt-hageblogger

Grøsser i sitrongule omgivelser

På fotojakt i morgensol ble jeg opptatt av den vakre fargen på vortemelk-planten. Nærfotoet avslørte imidlertid skikkelig stygge scener som utspant seg mellom en resignert bie og dens ubønnhørlige møte med skjebnen i form av en kamuflasjefarget og sulten edderkopp. Naiv som jeg er trodde jeg først dette var et avansert favntak (man ser så mye rart her i insektleiren, som jeg bla. viste i forrige bloggpost). Blåser man bildet opp i macro ser man derimot at bien er i ferd med å bli fortært levende av sin sitrusfargede og åtteøyde makker.
Jeg har tidligere uttrykt skepsis til macrofotografering i insektverden – man blir nervøs av mindre og jeg får for min egen del nattlige mareritt om å befinne seg i en slags moderne Jurassic Park.
dramafluedramaflue2

1 kommentar tilGrøsser i sitrongule omgivelser

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>